28 mei 2016 Door admin Uit

TACK!

Wat is Zweden een prachtig land! Het is voor mij en mijn gezin de eerste keer dat we naar een Scandinavisch land op vakantie zijn geweest. Het is niet zo warm als in de rest van Europa (dit jaar dan tenminste:-) ) , maar als je van rust, ruimte en actief bezig zijn houdt zit je daar helemaal goed. 

Zweden zijn vriendelijke mensen. Dat zit ‘m denk ik niet alleen in de behulpzaamheid, maar ook in de taal. Hej, hej (spreek uit als hee, hee) als begroeting klinkt al aardig, een beetje amicaal, net of je de mensen al jaren kent.

Naar Zweden ga je
1. voor de natuur. En die is prachtig!
2. om te genieten van de rust en de ruimte. En die is er, want de afstand tussen de huizen is vaak meer dan een paar kilometer. En om in het volgende dorp te komen moet je ook zo’n 30 kilometer rijden.
3. om actief bezig te kunnen zijn. En dat deden we: wandelen, rodelen, paardrijden, boomklimparcours tien meter boven de grond, zwemmen en natuurlijk kanoën.

In die mooie omgeving in een ongedwongen sfeer heb ik genoeg inspiratie opgedaan om weer lekker aan de slag te gaan. Dank je wel Zweden! Of beter nog in het Zweeds: tack!