10 juli 2016 Door admin Uit

Tapas feestje

Een maand geleden vierden we het feestje van mijn oudste dochter. Ze wist van tevoren al precies wat ze wilde: (zelf) tapas maken met haar vriendinnen. Zo bedacht, zo gedaan. Recepten werden gezocht en ik maakte voor ieder een schort met naam. 
Na het zingen, taart eten en cadeautjes uitpakken konden de meiden beginnen. Het leuke van grote meiden is dat ze (bijna) alles zelf kunnen doen. In twee- en drietallen gingen ze aan de slag. Tussen het kletsen en het maken van de tapas door bedachten ze dat het ook leuk zou zijn om een eigen kookprogramma te maken. Per tapa noemden ze de ingrediënten en namen ze de kijker stap voor stap mee in hoe het gemaakt moest worden. Uiteraard werd alles op video vastgelegd. Het is een erg leuk filmpje geworden, dat ze die week trots aan de juf en de klas hebben laten zien.
Na het maken van de tapas smikkelden ze van hun eigen creaties. Niet alleen zij, ook mijn man en ik mochten meegenieten. En de ouders van de vriendinnen van mijn dochter ook; die week maakte  een aantal de recepten namelijk ook thuis.

Het was een zeer geslaagd feestje! Voor herhaling vatbaar!